A grillkolbász egy meglehetősen karakteres, nehéz étel, – bármilyen húsból is készül, – ezért ez meghatározza a hozzá fogyasztott ételeket is. De ne gondoljuk, hogy a friss kenyér, mustár kombót nem lehet néha elengedni.
Serényi Zsolt ajánlataival a grillkolbászaink igazi főfogásokká alakulhatnak.
- Fontos, hogy a köret könnyű legyen, ehhez első körben finom ecetes-savanykás salátát készíthetünk, mert a Barbecue ételekhez jól passzolnak ezek a körtetek.
- De nagyon jól mennek hozzá a BBQ klasszikusok is, mint a Mac’n’cheese, vagy a majonézes saláták.
- Egészen könnyű elkészíteni a fóliában megsütött, héjában sült burgonyát, amit akár sajttal, vagy tejföllel is tuningolhatunk.
- Nagyon jól illenek a grillkolbászokhoz a magyar klasszikusok: az alma-paprika, a cékla, csalamádé, a csípős-ecetes paprikák, vagy akár a pepperoni.
Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy egy igazán finom roppanó héjú kovászolt kenyér mindig tökéletes társa a grillkolbásznak. A sütés közben-után a grillkolbászból kifolyó zsíros szósz a kolbász lelke. Ezt tunkolni a friss kenyérrel nem is önthető szavakba.