Sütési fortélyok

Ha a töltésünk sikeres, jól eltaláltuk a fűszereket, ha a kolbász nem túl kemény, de nem is puha, jöhet a sütés. „A grillkolbász akkor a legjobb, ha kívül roppan, belül szaftos”, hallottuk sokszor az instrukciókat. Ezt akkor érhetjük el, ha kellő mennyiségű zsírt használtunk a töltéshez, és a sütésre is odafigyelünk. A grillkolbászt nem célszerű túlságosan magas hőmérsékleten sütni. Vastagságától függően célszerűbb indirekt, moderált hőmérsékletet alkalmazni. Ezt úgy érhetjük el, ha a grillben nem közvetlenül a faszén fölé helyezzük a kolbászokat, hanem attól kicsit távolabb – zárt térben a sütő fedele alatt. Ha sütés közben forgatjuk a kolbászokat, amellett, hogy egyenletesen sül meg minden oldala, várhatóan nem is fog kipukkanni, vagy megnyílni a kolbász már roppanó felszíne.

www.bpbarbq.hu Serényi Zsolt grillséf